Ceptu abolu torte jeb Bratapfel torte



Sastavdalas Miklai:
4 olas (M lieluma)
250 gr. cukura
200 ml.ellas
200 ml.abolu sulas
200 gr.maltu lazdu riekstu (valriekstu)
300 gr,miltu
1 pacina cepampulvera 16 gr,

Sastavdalas Aboliem:
6 vid,lieluma aboli
100 gr.malti lazdu rieksti
40gr.miksta sviesta
5 ed. karotes medus
1 tejkar.kanela pulvera
2+1 edamk,ruma

Satavdalas Pildijumam un dekoram.
800ml. putukrejuma
3pac.vanilas cukura
4.pac.putukr.cietinataja
100 gr.marcipana masas
25 gr,pudercukura

Pagatavosana:

Mikla:  Olas saputo ar cukuru cietas putas.Kamer putojas olas sagatavo maisijumu no miltiem,sasmalcinatiem riekstiem,cepampulvera,
Kad olas ir sakultas kremiga konsistence pievieno abolu sulu un ellu,,visu nedaudz apmaisa,un pievieno miltus ar parejam sastavdalam, atkal visu lenam samaisa lidz viendabigai  masai un liek cepties 180 gr.40-50 min.
Atdzese un pargiez uz divam dalam.
Lai vieglak butu pec tam izcepto biskvitu iznemt,es cepamas formas malas nedaudz ietaukoju ar ellu un apaksa ievietoju cepamo papiru tikai tad leju miklu forma.


 Abolu sagatavosana:

Pagatavo pildijumu aboliem.  no sasmalcinatiem riekstiem,sviesta, medus.kanela,un 2 karotem Ruma.
Abolus nomazga izdobj seklas (pec velesanas var ari nomizot ja tie ir veikala pirkti, jo veikala abolu miza satur kimikalijas) pargriez uz pusem, un sapilda ar pildijumu.
Uzkarse cepeskrasni lidz 160 gradiem un cep abolisus aptuveni 35 min.
Gatavus jaatdzese.   Karto uz biskvita apaksas.

Pildijuma sagatavosana:

Putukrejumu saputo ar vanilas cukuru ,un putukrejuma cietinataju, var pievienot kadu edamk,cukura.

Treso dalu krema atliek un ar parejo parsmere abolus . tad virsu liek otru kartu ar biskvitu ,un parsmere parejo kremu pa virsu.

Dekoresana: 

Marcepana masu izrulle 3mm biezu .Lai vieglak butu izrullet pabarsta pudercukuru.Tad ar ziemassvetku forminu ispiez zvaigznites,vai kadu citu figurinju.Torti parkaisa ar kaneli,tad pa virsu karto marcepana zvaigznites.
Torte gatava,
Japastav vesa vieta vismaz 5 stundas.

 Mani secinajumi par so torti:
Visu taisiju ka noradits recepte,torte sanaca loooti garsiga,
Vareja tikai biskvits nebuut tik biezs,tatad, jaliek mazak izejvielas gatavojot biskvitu, iznemot riekstus ,tie piedod ipasu garsu. es domaju ka par vienu olu mazak un miltus, cukuru.
Nebija man zvaigznites forminja,soreiz izveidoju bumbinjas.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru