Donauwelle


Si Kuuka ir Vacijas Omisu klassika, loti garsiga. Saucas Donavas vilnis, kuku izgatavo vienmer Kirsu razas laika. Recepte vat izmantot ari konservetos kirsus no burcinjas, Es ja ir iespeja jaucu kopa pusi tadus pusi svaigos.

Kukai prieks 28 gabalinjiem vajadzes:

1- burku ar kirsiem (720) ml.
500gr- istabas temperaturas sviestu
1- pac. vanilas cukura
275 gr.-cukura
5- olas(m izmera)
350gr-milti
1-pac. cepama pulvera (15 gr)
9-edamk.piena+440 ml piena
2-tejk. kakaopulvera
1-pacinja pudinja pulvera ar vanolas garsu
300gr- tumsas sokolades kuru var kauset.
20- gr kokosellas (var parastu sviestu)

Gatavojam kuuku:
Kirsus ieliek sieta un atstaj lai nosusinas.
250gr sviesta,vanilas cukura un225gr,cukura saputo kremiga masa pa vienai ieputo olasMiltus samaisa ar cepamo pulveri un iesija saputotaja masa, pievieno 3 edamk.piena un atkal samaisa.
Pusi no miklas izmere uz ietaukotas pannas (32*39 cm). Otru pusi miklas sajauc ar kakao pulveri un izsmere gaisajai miklai pa virsu. Saliek kirsus pa miklas virsmu nedaudz iespiezot. Liek visu cepeskrasni 175 grados 25-30min.
Pa to laiku gatavo pudinu, ka noradits uz iepakojuma. Atdzese lidz istabas temperaturai. Saputo atlikusos 250 gr. sviesta, un samaisa kopa ar pudinju.( jaskatas lai abiem butu vienada temperatura).
Tad kremu uzsmere uz kuukas. Jaatstaj tad kuuka miera uz tris stundam. Sokoladi sasmalcina un udens pelde ar kokosellu izkause,,atdzese lidz istabas temperaturai un parlej pari kuukai, Ar daksinju sazine pa virsu vilnveidigas stripas, Sagriez gabalinjos un pasniedz,






  • 1 Glas  (720 ml) Kirschen  
  • 500 g  zimmerwarme Butter  
  • 1 Päckchen  Vanillin-Zucker  
  • 275 g  Zucker  
  • 5  Eier (Größe M) 
  • 350 g  Mehl  
  • 1 Päckchen  Backpulver  
  • 9 EL  + 440 ml Milch  
  • 2 TL  Kakaopulver  
  • 1 Päckchen  Puddingpulver "Vanillegeschmack"  
  • 300 g  Zartbitter-Kuvertüre  
  • 20 g  Kokosfett  
  •    Fett 
  •    Frischhaltefolie 














Kirschen in ein Sieb geben und abtropfen lassen. 250 g Butter, Vanillin-Zucker und 225 g Zucker mit den Schneebesen des Handrührgerätes cremig rühren. Eier nacheinander unterrühren. Mehl und Backpulver mischen und abwechselnd mit 3 Esslöffel Milch unter den Teig rühren. Hälfte des Teiges auf die gefettete Fettpfanne des Backofens (32 x 39 cm) streichen. Unter die andere Hälfte den Kakao rühren und auf den hellen Teig streichen. Kirschen auf dem Kuchen verteilen und im vorgeheizten Backofen (E-Herd: 175 °C/ Umluft: 150 °C/ Gas: Stufe 2) 25-30 Minuten backen. Inzwischen Puddingpulver, 50 g Zucker und ca. 6 Esslöffel Milch glatt rühren. 440 ml Milch aufkochen, von der Herdplatte ziehen, Puddingpulver einrühren und nochmals 1 Minute kochen lassen. In eine Schüssel geben, die Oberfläche mit Frischhaltefolie bedecken und auskühlen lassen. Kuchen aus dem Backofen nehmen und auskühlen lassen. 250 g Butter cremig weiß aufschlagen. Zimmerwarmen Pudding (Butter und Pudding müssen die gleiche Temperatur haben!!) kurz durchrühren und esslöffelweise unter Rühren zur Butter geben. Buttercreme auf den Kuchen streichen und an einem kühlen Ort ca. 3 Stunden fest werden lassen. Kuvertüre grob hacken. Kuvertüre und Kokosfett in einer Schüssel auf einem warmen Wasserbad schmelzen. Kuvertüre ca. 15 Minuten abkühlen lassen, dann auf den Kuchen streichen. Mit einem Tortenkamm/ gezackte Teigkarte wellenartige Streifen durch die Kuvertüre ziehen. Nochmals ca. 30 Minuten kühl stellen, bis die Schokoladenglasur fest ist. Kuchen in 28 Stücke schneiden











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