Sastavdalas:
Biskvitam.
4 olas (M)sk.sals
100 gr,sadrupinatu valriekstu
75 gr.cukura
50 gr. miltu
25 gr,cietes
pustejk.cepampulvera
1 pacinja vanilas cukura
(piepilinaju vel nedaudz apelsina esenci). vai var izspiest no apelsina 4 edamkarotes sulas.
Pildijumam:
1 kg, zemenu100 zemenu ievarijums ,vai dzems.
600 ml putukrejuma
25gr, cukura (vai ka kuram garso)
1 pacinja vanilas cukura
3.pacinjas putukrejuma cietinataja
(cietinatajam alternativa ir zelantins,tad vajadzes ap 4 zelant.lapam)
2. zelantina lapas, (noformesanai)
Biskvitu- gatavo sakot ar to ,ka atdala olu dzeltenumus no baltumiem.Baltumus sak putot ,pieliek skipsninju sals nedaudz paputo ,un tad pievieno 25 gr,cukura,un saputo stingras baltas putas.
Olu dzeltenumus puto ar roku pievienojot vanilas cukuru parejos 50gr cukura. ar apelsinu sulu vai esenci
Olu baltumos iesija miltus ar cieti un cepamo pulveri, pievieno ari sasmalcinatos valriekstus, nedaudz iecila un pievieno salultos olu dzeltenumus, lenam visu samaisa, liek cepties 160 grados,apt, 20-25 min.
Izcepto biskvitu atdzese un pargriez uz pusem.
Pildijumu sak gatavot ar to ka zemenes sadala divas dalas ,dalu ko liks ieksa pildijuma un dalu ar ko dekores pec izveles,
Pildijuma dalu sasmalcina ,vai ari var likt veselas zemenes.
400 ml putukrejuma saputo ar cukuru, pacinu vanilas cukura un putukrejuma cietinataju.( ja velesanas var pievienot zelantinu).Putukrejumam pievieno sasmalcinatos zemenu gabalinjus.
Zemenu ievarijumu noklaj apaksejo biskvita kartu pa virsu liek putukrejumu ar zemenem.
Kad tas paveikts liek virsu otru biskvita kartu nedaudz piespiez lai pildijums izlidzinas,
Dekoresanai uzkul 200 ml.putukrejuma ar cietinataju, apsmere apkart tortei, izdekore ar zemenem ,un parlej par zemenem izskidinatu zelantinu ar cukuru,#
Noliek torti vesa vieta,,uz paris stunam,
Zemenu torti es taisiju vakara un dekoreju nakamaja diena paris stundas pirms pasniegsanas ,tad tortei ir svaigaks izskats.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru