Sastavdalas 20 kukam:
200 gr udens
100 gr sviesta
200 gr miltu
sals
3-5 olas
Udeni ,sviestu un sali uzvara un, nenonemot no uguns, tiem pievieno miltus.
Maisot masu karse.
Mikla ir gatava,ja ta savelas tada ka lode.
Miklu mazliet atdzese un maisot pa vienai pievieno olas.
Jo mikla sausaka jo vairako olu vajadzes.
Lai mikla butu gaisigaka un cepot labak uzpustos to labak putot ar mikseri.
Mikla ir gatava ,ja lejot no karotes ,ta tek lenam un vienmerigi(neplistot).
Ja mikla plist,ta ir par biezu un japievieno vel viena ola.
Ja mikla no karotes list parak strauji ta ir par skidru.
Cepsana:
Kamer gatavo miklu jauzkarse cepeskrasns lidz 220-230 gradiem.
Miklu sapilda konditorejas maisinja, uz plats saspiez velamas formas kuukas (veja kukas ,eklerus ,vai citas formas gardumus) , atstarpei jabut starp kukam vismaz 5cm lai nesaliptu.
Tad cep izstradajumus 220 grados 10-15 min, tad nogriez temperaturu lidz 110 gradiem, un talak kukas zave aptuveni 20 min. cepeskransns durvis paverot spraudzinju.
Kukas iznem no cepeskrasns un izdur cauruminjus pa kurieni pildis kremu.
Pildijumi:
Marcipana krems.
500ml saldais krejums
10 rg.zelantina
1 ola
1 olas dzeltenums
100 gr tumsa sokolade
10 gr mandelu likieris
70 gr cukura
Pistacijas rieksti dekoresanai
Marcipāna krēms: 1/2 no saldā krējuma daudzuma uzkarsē, pievieno sadrupinātu marcipānu, maisot karsē uz maza uguns, līdz marcipāns pilnībā izkūst. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest.
Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē un iemaisa marcipāna masā.Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un liķieri. Pievieno marcipāna masai un atdzesē. Atlikušo saldo krējumu un olu baltumus sakuļ, un iecilā marcipāna masā. Gatavo krēmu pilda konditorejas maisiņā ar apaļu uzgali.
2 olu dzeltenumi
4edamkarotes cukura
3 edamkarotes kukuruzas cietes
1 pacinja vanilas cukura
20 gr.sviesta
20 gr.sviesta
Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru,vanilas cukuru .kukuruzas cieti un pievieni paris edamkarotes auksta piena.Visu kartigi samaisa.
Uzvara pienu un sagatavoto masu atri maisot pievieno piena. Jaseko lai nepierauj kremu pie katlinja dibena,tadel labak to sildit uz lenas uguns. ja krems piedegs bus sabojats. Var kremu variit ari udens pelde ,bus drosak ka nepiedegs.
kad krems uzmet pirmo burbuli var njemt nost no plits . un parklat kremu kontakta ar partikas plevi un atstat atdzist,lai uz krema dziestot neveidotos pleve.
Krema var iemaisit 20 gr, sviesta tas piedos kremam maigaku konsistenci un garsu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru