Sastavdalas 20 kukam:
200 ml udens
100 gr. sviesta
200 gr. miltu
sals
3-5 olas
Udeni ,sviestu un sali uzvara un, nenonemot no uguns, tiem pievieno miltus.
Maisot masu karse.
Mikla ir gatava,ja ta savelas tada ka lode.
Miklu mazliet atdzese un maisot pa vienai pievieno olas.
Jo mikla sausaka jo vairako olu vajadzes.
Lai mikla butu gaisigaka un cepot labak uzpustos to labak putot ar mikseri.
Mikla ir gatava ,ja lejot no karotes ,ta tek lenam un vienmerigi(neplistot).
Ja mikla plist,ta ir par biezu un japievieno vel viena ola.
Ja mikla no karotes list parak strauji ta ir par skidru.
Ja plaucētā mīkla paredzēta saldajiem konditorejas izstrādājumiem, tad pašā pirmajā solī, katliņā ar šķidrumu var pievienot arī garšvielas un aromatizētājus. Piemēram, tējkaroti vaniļas ekstrakta, vaniļas cukura, citrona miziņu, sarīvētu muskatriekstu, kanēli vai ko citu.

Cepsana:
Kamer gatavo miklu jauzkarse cepeskrasns lidz 220-230 gradiem.
Miklu sapilda konditorejas maisinja, uz plats saspiez velamas formas kuukas (veja kukas ,eklerus ,vai citas formas gardumus) , atstarpei jabut starp kukam vismaz 5cm lai nesaliptu.
Tad cep izstradajumus 220 grados 10-15 min, tad nogriez temperaturu lidz 110 gradiem, un talak kukas zave aptuveni 20 min. cepeskransns durvis paverot spraudzinju.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru