Nekad nebiju iedomajusies ka no Grikiem var pagatavot vel ko garsigu ka tikai varitus grikus ar maltas galas merci, So recepti netisam atradu kada krievu saita,saucas Grecka po Kupeceski, ta ka tulkojumu nezinu izdomaju ka Krievu gaume bus labi.
Sanaca loooti garsigi.
Tatad sastavdalas:
250 gr.griku300-400 maltas galas
1gab. sipols
2 vid.lieluma burkani
4 edamkarotes tomatu pastas
2 daivinjas kiploka
2-3 edamk.ellas apcepsanai.
Pagatavosana:
Grikus nomazga un ietaukota panna apzave ( es ta nedariju,jo mani griki bija tiri)Panna apcep burkanus ar sipoliem
tad pievieno malto galu ,un cep talak:
Iemaisa pie galas un burkaniem tomatu pastu ,pievieno grikus,un parlej ar udeni (rakstits bija ka ar varosu), lai udens ir nedaudz virs grikiem. Pieber piparus,sali un var pievienot lauru lapinju garsai.
Sutina visu uz mazas uguntinjas apmeram 40 min. Ja pagarsojot griki ir vel nedaudz negatavi tad pievieno vel nedaudz udeni,un turpina sutinat lidz gatavibai.
Gatavos grikos pievieno sarivetu ,vai smalki sagrieztu kiploku.
Labu Apetiti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru