Mellenu Torte (mazkaloriju)


Nedaudz par so Torti:  Taisiju so torti pec iespejas ar mazak cukura un kaloriju daudzumu, Izmantoju biezpiena masu tikai ar 0,2% tauku daudzumu, cukura vieta kremam tika izmantots skidrais saldinatajs, Saldo krejumu izmantoju Rama ar 19% tauku saturu ,parasto 30% vieta. Maskarpones vieta ari tika izmantota Maskarpone ar -30% mazak tauku.
Torte sanaca loti garsiga un viegla.
Ja neskaita kalorijas visu var likt ka parasti ,tados pasos daudzumos.

Biskvitam:

2-Olas
70gr. cukura
100 gr miltu
1-pac.vanilas cukura
pustejkar. cepama pulvera

P.s. ja neskaita kalorijas kukas pamatnei var izmantot sadrupinatus cepumus kas samiciti ar sviestu.
Tad attiecigi janem 250gr cepumu un 100 gr sviesta. visu samica iespaida kukas pamatnes apaksa un ieliek ledusskapi kamer gatavo kremu.

Kremam: 
300 gr mellenju (izmantoju  saldetas)
250 gr salda krejuma -19% Rama
250 gr maskarpone- mazkaloriju
500 gr biezpiena masa kas sajaukta ar jogurtu 0,2% tauku saturs
100 gr cukura (vai pec garsas) ,kuru aizvietoju ar skidro konditorejas saldinataju.
Riveta citrona mizinja (velams bio citrons),
1edamk.citrona sulas
7 lapas zelantina

Dekoresanai 50 gr rivetas baltas sokolades.


Biskvitu pagatavosana: Saputo divas olas ar cukuru ,vanilas cukuru stingras putas piesija klat miltus ar cepamo pulveri ,uzmanigi visu samaisa.
Liek sakarseta cepeskrasni 180 grados,un cep aptuveni 10-15 min,

Krema pagatavosana: Sak putot saldo krejumu kopa ar maskarpones kremu,pakapeniski pievienojot  biezpiena masu, pievieno saldinataju ,riveto citrona mizinju un edamkaroti citrona sulas, Saldumu jaraugas ari pec garsas,lai nesanak skabs krems
Kad masa saputota pievieno izkausetu zelantinu.
Lai krema neveidotos zelantina kunkuli,no sakuma iemaisa nelielu krema daudzumu izkauseta zelantina, tad pakapeniski un maisost pievieno ieguto skidrumu pareja krema.

Talak, biskvitu ieliek tortes rinki, un uz atdzeseta biskvita saber dalu mellenju,parejo dalu pievieno kremam, samaisa un visu kremu salej uz biskvita. Liek ledusskapi vismaz uz 5 stundam .lai krems saciete, Pirms pasniegsanas parkaisa ar rivetu balto sokoladi.

P.s. Lai torte stavot ledusskapi nesavilktos ar citu produktu smarzam, parklaju torti ar partikas plevi,vai ievietoju  tortes kaste.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru