Recepte domata 16 gabalinju tortei. Apalai tortes formai 28 cm.diametra.
- 650 g Tumsas Sokolades
- 900 g Saldais krejums
- 150ml Whiskey-Piena-Likieris(piem. Baileys)
- 250 g Sviests
- 250 g Cukurs
- 4 Olas ( M izmera)
- 100 g Kartupelu cietes
- 250 g Miltu
- 60 g Kakaopulvers
- 1 Pacinja cepama pulvera
- 4 EL varitas kafijas Kaffee
- 2 EL Aprikosu ievarijums
- 150 g Marzipan-massa
- 50 g Puderzucker
Rotasanai
- 100 gr sokolades rotasanai
- sudrabaperlites
- Balta, zala cukura masa pukisu veidosanai.
Pagatavosana
150gr.sokolades sasmalcina un izkause udens pelde. 300 ml salda krejuma uzsilda. Pievieno saldo krejumu sokoladei,samaisa un atstaj ledusskapi dzeseties.
Gatavojam biskvitu: 100 gr,sokolades sasmalcina un izkause udens pelde klat pievieno uzsilditu 100 ml likiera un samaisa. Sviestu saputo kopa ar 200 gr. cukura. pa vienai pievieno olas un 50 gr cietes. Saputotaja masa iemaisa parejo cieti, miltus, 30gr. kakao pulveri un cepamo pulveri. Lenam iemaisa sokolades likiera maisijumu.
Miklu iepilda ietaukota forma un cep 180 grados 40-50 min.
Gatavu atdzese un sagriez 3 dalas. ( Ja sanak var vairakas)
Gatavojam kremu: Saldo krejumu 600 ml. saputo kopa ar 30gr.kakao pulv. un 50 ml. likiera.
Uzsilda aprikozu ievarijumu.
Tortes apaksejo dalu iestiprina tortes rinki un iesmere ar uzvarito kafiju ,tad parlej pari pusi no izkausetas sokolades ar saldo krejumu kas bija nolikta dzeseties,pa virsu parsmere pari treso dalu putukrejuma. Ta atkarto vel vienu reizi . Pedejo tortes dalu liek pa virsu uzsmeretajam kremam un kartigi sasmere ar aprikozu ievarijumu un pa virsu liek plani izrulletu marcepana kartu lai nosedz visu torti. Un beigas atkal nosmere ar palikuso kremu.
Rotasanai pa virsu var uzrivet sokoladi , No izkausetas sokolades var veidot figuras apkart tortei un tortes augsdalai izveidot pukes no cukura masas. Parkaisa ar perlitem.
Var dekoret pec saviem ieskatiem.
Man sanaca sadas divas dazadas
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru