Zemenu maskarpones torte

Recepte prieks 18 cm diametra tortes. Ja velas lielaku torti  tad izejvielas visas *2.

Miklai:
 40gr. sviesta
 2 olas
 Skipsnina sals
 75gr. cukura
 50 gr. miltu
 1 pac.Vanilas cukurs

Pildijumam:                                              
                                                                    
250 gr zemenju
250 gr maskarpone krems
200 ml. saldais krejums
100 gr cukura
2 pac. vanilas cukura
3 edamk.zemenju sirupa.
6 lapas zelantina

Rotasanai:
100 vai 200 gr zemenju.
1 lapa zelantina,tejk.cukura

Pagatavosana Biskvita: Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un saputo ar skipsninju sals stingras putas. Olu dzeltenumus saputo baltus kopa ar cukuru un vanilas cukuru ,kamer cukurs izkusis. Olu baltumiem pievieno izkausetu sviestu ,izsijatus miltus un olu dzeltenumus. Var pierivet citrona vai Laima mizinju (pec velesanas). Visu uzmanigi iecila un liek jau ietaukota forma cepties.
Cep 180 grados. Apt. 20min.

Pildijums:
Zemenes sablendere mikseri ar cukuru (cukuru lieku pec garsas),
Saputo saldo krejumu ar Maskarponi .putojot pievieno vanilas cukuru.
Tresdalu putukrejuma atstaj.
Sablenderetas zemenes pievieno putukrejumam,
Udeni uzskidina zelantinu un uzkarse udens pelde, padzese.
 Zelantinam pievieno atstato dalu putukrejuma un samaisa  tad lenam iemaisa zelantina masu pareja zemenju putukrejuma pildijuma,

Biskvitu pargriez divas dalas,
Vienu dalu ievieto tortes forma un parsmere ar zemenju sirupu, liek virsu   dalu no zemenju krema. Tad liek pa virsu otro biskvita kartu un atkal parsmere ar zemenju sirupu un otro krema dalu pa virsu.
Liek ledusskapi dzeseties vismaz uz 3 stundam.
 Rota ar svaigam zemenem, Zelantinu izkause cukura udeni un parlej pa virsu izdekoretam zemenem,






















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru