Recepte prieks 18 cm diametra tortes. Ja velas lielaku torti tad izejvielas visas *2.
Miklai:
40gr. sviesta
2 olas
Skipsnina sals
75gr. cukura
50 gr. miltu
1 pac.Vanilas cukurs
Pildijumam:
250 gr zemenju
250 gr maskarpone krems
200 ml. saldais krejums
100 gr cukura
2 pac. vanilas cukura
3 edamk.zemenju sirupa.
6 lapas zelantina
Rotasanai:
100 vai 200 gr zemenju.
1 lapa zelantina,tejk.cukura
Pagatavosana Biskvita: Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un saputo ar skipsninju sals stingras putas. Olu dzeltenumus saputo baltus kopa ar cukuru un vanilas cukuru ,kamer cukurs izkusis. Olu baltumiem pievieno izkausetu sviestu ,izsijatus miltus un olu dzeltenumus. Var pierivet citrona vai Laima mizinju (pec velesanas). Visu uzmanigi iecila un liek jau ietaukota forma cepties.
Cep 180 grados. Apt. 20min.
Pildijums:
Zemenes sablendere mikseri ar cukuru (cukuru lieku pec garsas),
Saputo saldo krejumu ar Maskarponi .putojot pievieno vanilas cukuru.
Tresdalu putukrejuma atstaj.
Sablenderetas zemenes pievieno putukrejumam,
Udeni uzskidina zelantinu un uzkarse udens pelde, padzese.
Zelantinam pievieno atstato dalu putukrejuma un samaisa tad lenam iemaisa zelantina masu pareja zemenju putukrejuma pildijuma,
Biskvitu pargriez divas dalas,
Vienu dalu ievieto tortes forma un parsmere ar zemenju sirupu, liek virsu dalu no zemenju krema. Tad liek pa virsu otro biskvita kartu un atkal parsmere ar zemenju sirupu un otro krema dalu pa virsu.
Liek ledusskapi dzeseties vismaz uz 3 stundam.
Rota ar svaigam zemenem, Zelantinu izkause cukura udeni un parlej pa virsu izdekoretam zemenem,
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru