Riekstu Beze cepuminji

Variants 1..

Prieks 45 gab.(aptuveni sanaca 2 cepampannas)
2 olu baltumi
skipsninja sals
150gr cukura (labak pudercukurs)
1 pac,burbon vanilas cukurs
200 gr malti lazdu  rieksti

Vel nepieciesams: cepampapirs ko uzklat uz bleka.
Tuta ar ko izspiest cepuminjus,ar platu galu jo caur plano rieksti var nelist cauri.
Ja nav tadas konditora tuutas ,var izmantot tejas karotites,bet bus jamerce auksta udeni lai nelip masa pie karotes

Olu baltumus saputo ar sali cietas putas, putojot pievieno pakapeniski cukuru un vanilas cukuru.
(Ja gatavo cepuminjus uz ziemassvetkiem var pievienot vel kaneli vai piparkuku garsvielas skipsninju).
Kad masa saputojusies stingras baltas putas iecila riekstus.
Gatavo masu iepilda spricejama tuta un uz diviem blekiem kas noklati ar cepamo papiru izspiez cepuminjus.
Cepuminjus atstaj vesa telpa stavet uz 2stundam.
Uzsilda cepekrasni lidz 150 gradiem,,un liek cepties apt.20 min.

Variants 2
Cepuminjus var taisit tapat tikai riekstu vieta pievienot 200 gr. kokosriekstu skaidinjas.

Variants 3
Riekstus var nomainit pret pistacijas riekstiem,aptuveni 50gr, Vienu edamkaroti  citrona sulas,plus rivetu citrona mizinju.











Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru